top of page
  • Dr. Mustafa Tan

MÜGE AKGÜN RÖPORTAJI

Güncelleme tarihi: 26 Şub 2020

-MA: ulusal ve uluslararası bir zeytincilik uzmanı Dr. Mustafa Tan olarak, “Dr. Tan” Zeytinyağını, zeytinini ve diğer ürünlerini bu denli farklı kılan özellikler nelerdir sizce?

-Dr. Tan: Öncelikle 7 kuşaktır zeytincilikle uğraşan bir aile geleneğinin son temsilcisiyim bu omuzlarımıza büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu sorumluluk sadece kurumsal anlamda değil toplumsal anlamda da var zira takip ediliyoruz ve örnek alınıyorsunuz. Markanıza adınızı veriyorsanız bu bir meydan okumadır. Sıradan bir ürün üretmeniz sizi de sıradanlaştıracaktır. Sektörde yaklaşık 35 yıldır hep sahada olmanın ve uzmanlıkla tecrübelerimiz birleşimi böylesi cesur olmamıza neden oldu. İnanıyoruz ki biz Zeytin Ağacının Anavatanı Anadolu ve onun tac’ı Kazdağları Yöresi’nin Dereli Köyünde üretim yapmakla da zaten kalitemizin önüne bir artı koyarak başlıyoruz. Ve sonrası geliyor.

-MA:Dr. Tan Zeytinyağı için bu yıl ne gibi değişiklikler oldu?

- Dr. Tan:Öncelikle genel anlamda çok kaliteli zeytinyağı üretimi bakımından sıkıntılı bir sezon idrak ediliyor. Özellikle kuraklık ve bazı zeytin zararlıları kaliteyi kısıtlayan en önemli faktörlerdendi. Biz yukarıda bahsettiğimiz deneyimle ve çalışmalarımızla bu kaostan yine kalite çıtasını indirmeden çıkmayı başardık. Zeytin ve zeytinyağımızı tadan dostlarımız ki biz onları aileden görüyoruz hep beğenilerini sunuyorlar. Bir öncekinden daha da kaliteli buluyorlar ve bu da iyi yolda olduğumuzu gösteriyor.

MA: Dr. Tan bildiğimiz kadarıyla kalitesi ile ünlenmiş butik bir marka peki artan talebi aynı kalitede nasıl karşılıyabiliyorsunuz.

Dr. Tan; Çok teşekkür ederim çok önemli bir konuya değindiniz. Dr. Mustafa Tan, Dr. Tan Markasının sahibi sıfatıyla bu yıldan itibaren tamamen üretici kimliğine bürünüyor. Bütün çabası daha kaliteli ve standardı yüksek ürünler üretmek bunun için mevcut arazilerinin yanı sıra ilave yeni zeytinliklerde de verim ve kalitesini arttırcı Ar-Ge faaliyetlerine odaklanıyor.

MA: Yani Uzman Dr. Mustafa Tan sadece üretime mi odaklanıyor. Peki pazarlama?

Dr. Tan; Evet büyük oranda dediğiniz bu yıldan itibaren gerçekleşiyor. Bu konuda 25 yıllık Tariş deneyiminden de aşina olduğum model üretim ve pazarlamanın ayrılması, zira daha iyi ye işinizi daha iyi yaparak ulaşabilirsiniz. Bu çerçevede Dr. Tan bu yıl internetten kolaylıkla ulaşabileceğimiz sanal marketimizde (www.drtanzeytinyagi.com) faaliyetine başladı. Bu konuda ailemizin genç fertlerinin deneyimleri ve atılımlarıyla daha profesyonel bir pazarlama anlayışı hedefledik. Tan markası için 2017 Yılı’nın yeni bir başlangıç olduğunu söyleyebiliriz.

-MA: Gördüğümüz kadarıyla ürün çeşitlemesinde gidiyorsunuz ve artık aileden kabul ettiğiniz ve ürünlerinizin müptelası olan ve olmaya aday kitlelere daha da kolay ulaşacaksınız.

-Evet amacımız daha fazla yurdum insanını Dr. Tan Ailesi’ne katmak gerçek ve çok kaliteli zeytin, zeytinyağının ve diğer ürünlerin ülkemizden tüm dünyaya örnek olarak üretildiğini göstererek sevgili dostlarımız böylesi değerli bir ürünle çok değerli hissettirmek


52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Dr. Tan Sofralık Zeytinleri Hakkında

Öncelikle sofralık zeytin çok kaliteli ve üstün özellik gösteren zeytinlerin seçilmesiyle ve uygun doğal yöntemler kullanarak hazırlanmasıyla olmalıdır. Bu konuda yöre, çeşit, sulama veya sulamama, bu

bottom of page